چرا بعضیها دست فرمان خوبی ندارند؟!
مدت مطالعه: ۵ دقیقه!
شاید برای شما هم زیاد پیش آمده که در یک روز تعطیل در ترافیک جاده گیر کرده باشید و مرتب ماشینها و موتورهای دیگر جلوی شما بپیچند و شما را وادار به بوق زدن و داد زدن و گاها فحش و ناسزا دادن کنند. “واقعا چه کسی به اینها گواهینامه داده است؟!”
شاید بخشی از بد رانندگی کردن این افراد تقصیر ژنهایشان باشد. بر اساس این تحقیقات افرادی که یک فرم ژنی خاص (یا واریانت) را دارند در تست رانندگی ۲۰ درصد بدتر از بقیهی رانندهها عمل میکنند. این ژن مربوط به تولید پروتئینی به نام BDNF است که ارتباط بین سلولهای مغز را حفظ میکند و باعث میشود که سلولهای مغز به خوبی کار کنند.
دیده شده کسانی که واریانت ژن BDNF را دارند مقدار کمتری از این پروتئین تولید میکنند و در نتیجه زمانی که مشغول به انجام کاری هستند بخش کوچکتری از مغزشان فعال است. آنها معمولا اشتباهات و بیدقتیهای زیادی میکنند و بیشتر چیزهایی که یاد گرفتهاند را فراموش میکنند.
نتایج این مطالعه این فکر را به ذهن میرساند که شاید میزان تصادفات جادهای برای رانندههایی که واریانت BDNF را دارند بیشتر باشد. این فرضیه خیلی بیراه به نظر نمیرسد و اگر درست باشد شرکتهای بیمه میتوانند با یک تست ژنتیکی و تحلیل آن، ضریب میزان تصادفات را برای افرادی که این واریانت خاص را دارند بالاتر در نظر بگیرند. شاید حتی بعد از این برای گواهینامه گرفتن لازم باشد علاوه بر آزمون آییننامه و عملی، یک تست ژنتیکی هم بدهید!
هر چند در حال حاضر تست تجاری مشخصی برای سنجیدن مهارت رانندگی وجود ندارد اما در برخی تستهای ژنتیکی شخصیتشناسی مثل تست شخصیت و روانشناسی شناسی مایژن، این ژن و سایر ژنها برای سنجش توانایی یادگیری توالیهای حرکتی بررسی میشود. یکی از مصداقهای این ویژگی، رانندگی است. اگر شما شانستان خوب باشد و “ژنهای خوب” این صفت را به ارث برده باشید احتمالا جزو آن افرادی هستید که بهتر رانندگی میکنند.
مشاوره رایگان
مشاوره و راهنمایی جهت انتخاب پکیج مناسب شما