دستور تهییه ی دسر خوشمزه بدون گلوتن، عالی برای همه!
مدت مطالعه: ۳ دقیقه!
در انتهای این مطلب، شماره تماس خود را وارد کنید تا مشاوره رایگان از مای ژن دریافت کنید!
اول از همه یک سوال! آیا می دانید حساسیت به گلوتن یعنی چه؟
بیایید ابتدا ببینیم حساسیت به گلوتن به چه معنی است و چطور بفهمیم آیا به گلوتن حساسیت داریم یا خیر؟
بیماری سلیاک یک حالت خود ایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن به گلوتن موجود در غذاها حمله کند. مصرف گلوتن در افراد حساس به گلوتن، میتواند موجب آسیب به رودهها شود. این بخشهای کوچک روده برای هضم غذا ضروری هستند و اگر دچار آسیب شوند، جذب مواد مغذی با مشکل مواجه میشود. تشخیص زودهنگام این حساسیت میتواند از عوارض جدی آن از جمله ناباروری، افزایش یا کاهش وزن شدید و پوکی استخوان جلوگیری کند. با استفاده از تست ژنتیکی تغذیه مای ژن، قبل از بروز تظاهرات بالینی، میتوانید از این حساسیت در بدن خود مطلع شوید.
به دنبال چه علائمی باشیم؟
افرادی که بدن آنها به گلوتن حساسیت دارد، پس از مصرف غذاهای حاوی گندم، جو و آرد ممکن است علائم زیر را تجربه کنند:
- خستگی بدنی و یا ذهنی
- نفخ و درد شکم
- عدم داشتن احساس عمومی خوب
آیا این نوع حساسیت قابل درمان است؟
در افراد مبتلا به این نوع حساسیت، رژیم غذایی بدون گلوتن توصیه میشود. تمامی محصولاتی که شامل گندم، جو و آرد هستند و سایر غذاهایی که می توانند حاوی گلوتن باشند، بهتر است از رژیم غذایی این افراد حذف شوند. از این مواد غذایی میتوان به جو دوسر، نان، کلوچه، بیسکوییت، ماکارانی، محصولات حاوی سمولینا و بعضی محصولات روزمره مانند چاشنی ها، سس ها، سوپ های از قبل درست شده، غذاهای کنسرو شده و ادویه جات اشاره کرد. همیشه قبل از خرید، برچسب روی محصولات را دقیق بخوانید تا از عدم وجود گلوتن در موادغذایی اطمینان حاصل کنید.
ترافل شکلاتی فاقد گلوتن
مواد اولیه مورد نیاز:
- موز له شده
- 80 گرم شکلات تلخ (آبشده)
- ½ قاشق چای خوری وانیل
- ¼ قاشق چای خوری دارچین
- 1 قاشق چایخوری استویا
- 2 قاشق غذاخوری پودر کاکائو
دستورالعمل:
- شکلات تلخ ذوب شده را روی موز له شده بریزید و کاملا با هم مخلوط کنید.
- وانیل، دارچین و استویا را اضافه کنید تا بخوبی ترکیب شوند.
- مواد مخلوط شده را باسلفون پوشانده و به مدت 60-30 دقیقه در یخچال قرار دهید تا کاملا سفت و سرد شود.
- بعد مخلوط تهیه شده را به صورت اسکوپ (توپ های گرد) شکل دهید.
- سپس اسکوپ ها را در پودر کاکائو بغلتانید و میل کنید.
انرژی: 290 کیلوژول (69 کالری)
میزان کربوهیدرات: 5 گرم
میزان فیبر: 2 گرم
میزان پروتئین: 1 گرم
میزان چربی: 6 گرم
کوکی شکلاتی سالم بدون گلوتن
مواد اولیه مورد نیاز:
100 گرم شکلات تلخ (70%)
100 گرم شکلات شیری
2 قاشق چایخوری روغن نارگیل
50 گرم بادام
50 گرم کشمش
50 گرم توت خشک شده
دستورالعمل:
- یک سینی پخت را با کاغذ روغنی بپوشانید.
- شکلات تلخ را به همراه یک قاشق چایخوری روغن نارگیل به مدت 60-30 ثانیه داخل ماکروویو بگذارید و هر 10 ثانیه هم بزنید تا کاملا ذوب شود.
- نیمی از آجیل و میوه خشک را مخلوط کنید.
- شکلات شیری را به همراه یک قاشق چایخوری روغن نارگیل به مدت 60-30 ثانیه داخل ماکروویو بگذارید و هر 10 ثانیه هم بزنید تا کاملا ذوب شود.
- شکلات شیری را روی شکلات تلخ بریزید. می توانید با استفاده از خلال دندان، الگوهای چرخشی ایجاد کنید.
- بقیه میوه خشک و آجیل ها را روی سطح شکلات ریخته و به مدت 30 دقیقه داخل یخچال قرار دهید.
- پس از خنک شدن، به تکه های کوچکتر تقسیم کنید و میل بفرمایید.
نوش جان!
این دو نوع دسر برای همهی افراد بسیار مفید و خوشمزه هست، چه به گلوتن حساسیت داشته باشید و چه نداشته باشید!
اما یکی از مواردی که در تست ژنتیکی تغذیه مای ژن بررسی میشود، حساسیت ژنتیکی بدن شما به گلوتن است. اگر تمایل به شناخت بهتر بدن خودتون دارید اطلاعات تماس رو در کادر پایین وارد کنید تا جهت مشاوره رایگان با شما تماس بگیریم.
یک پاسخ