چگونه یک مدیر خوب باشیم + ویژگی های شخصیت کارآفرین

ویژگی شخصیت کارآفرین

فهرست مطالب

فهرست مطالب

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که از مدیریت فردی مثلا رئیس خود تعریف یا انتقاد کرده باشید و یا دوست داشته اید شبیه استیو جابز در عرصه جهانی کارآفرین موفقی باشید یا نه بخواهید کسب و کار کوچک خودتان را رونق دهید. در این صورت چه کاری باید انجام دهید. مدیران و کارآفرینان موفق چطور به این مرحله رسیده اند. ما اینجا هستیم تا برای شما توضیح دهیم پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

مدیر خوب کیست

هرکسی می‌تواند در گوشه‌ای از دفتر بنشیند و وظایفی را به دیگران محول کند، اما شخصیت مدیر موفق چیزی فراتر از این است. مدیران موفق نه تنها اعضای تیم را  مدیریت می­کنند، بلکه بر کل شرکت تأثیرات کلیدی دارند. کارمندانی که زیر نظر مدیر خوب کار می‌کنند، شادتر و سازنده‌تر هستند و با سازمان­شان ارتباط موثرتری دارند. این همان کلید موفقیت یک سازمان و کسب‌وکار است.

تمام مدیرهای موفق و برجسته دارای ویژگی های مشخص و به خصوصی هستند که آنها را به مدیران خوبی تبدیل کرده است. مدیران موفق خود را با شرایط و محیط وفق می­دهند و تیم را برای رسیدن به موفقیت تشویق می­کنند.

چگونه یک مدیر خوب باشیم

نحوه رفتار یک مدیر است که باعث بهتر یا بدتر شدن رفتار و عملکرد تیمش می­شود. شما به عنوان یک مدیر هر زمان اعضای تیم خود را بی‌تفاوت و بی انگیزه به کار دیدید، بدانید زمان آن فرا رسیده است که استراتژی‌های خود را دوباره ارزیابی و اصلاح کنید.

به طور دقیق­تر نشانه های خطر این ها هستند:

  1. هیچ فردی از تیم شما در ماه گذشته از یکی از ایده های شما انتقاد نکرده است.
  2. شما زمان بیشتری را صرف برنامه ریزی پیشرفت شغلی خود نسبت به اعضای تیم خود می­کنید.
  3. حداقل سه مکالمه کاملاً غیر مرتبط با کار در هفته با یکی از اعضای تیم نداشته­اید.
  4. اگر از سه اولویت اصلی کار در سال پرسیده شود، اعضای مختلف تیم پاسخ های متفاوتی را ارائه می­دهند.
  5. اعضای تیم از شکست می­ترسند.

در این شرایط باید استراتژی مدیریتی خود را تغییر دهید. نگران نباشید، ما این اطلاعات را در اختیار شما قرار می­دهیم.

 

شخصیت کارآفرین ژن مدیر بودن

چگونه پرسنل خود را مدیریت کنیم؟

واضح است که بدون یک تیم خوب، کسب و کار شما به جایی نمی­رسد. با پیروی از این چند اصل ضروری در مدیریت منابع انسانی، میتوانید تیم خود را به افرادی تبدیل کنید که به رشد شرکت کمک می­کنند:

  1. استخدام فرد مناسب و توانمند برای کار
  2. ارزیابی عملکرد کارکنان، با هدف اندازه گیری میزان تحقق انتظارات و اهداف و سپس ارائه راهکارهایی برای رسیدن به آن.
  3. نظارت بر عملکرد کارکنان به صورت روزانه
  4. تعامل خوب شما و کارکنانتان با یکدیگر و انجام کار تیمی
  5. اختصاص دادن پاداش به بهترین کارمند از نظر عملکرد
  6. برقراری انضباط و آموزش کارکنان برای اطاعت از قوانین و رفتارهای مناسب
  7. و تنبیه کارکنان متخطی

 

خصوصیات یک مدیر خوب چیست

متخصصان بر سر ویژگی های مدیر موفق و چند اصل مدیریتی توافق دارند. پیروی از این اصول شما را به یک مدیر کارآمد و موفق تبدیل خواهد کرد:

  • ارتباط صادقانه و باز را فراموش نکنید. یکی از مهمترین عناصر رهبری موثر ایجاد راه ارتباطی با اعضای تیم است. ارتباط بر پایه صداقت و شفافیت شما به عنوان نمونه ای برای سایر اعضای تیم خواهد بود. این را هم در نظر بگیرید که هر یک از اعضای تیم ممکن است سبک ارتباطی متفاوتی داشته باشد برخی ارتباط حضوری را ترجیح می­دهند، برخی از طریق ارسال پیام و یا تلفن، بنابراین روش­های ارتباطی خود را گسترش داده و آن را بر اساس افراد تیم خود تنظیم کنید.
  • تیم خود را تشویق به رشد فردی و حرفه ای کنید. با این کار شما بر روی موفقیت و رشد آنها سرمایه گذاری می­کنید. سعی کنید مبلغی را هر چند کم برای رشد کارمندان کنار بگذارید. در طولانی مدت اثر مثبت این سرمایه گذاری را خواهید دید.
  • نگرش مثبت خود را حفظ کنید. قطعا پیشبرد اهداف بدون هیچ مشکلی آرزوی همه مدیران است. اما در واقعیت حتماً با موانعی روبه‌رو می‌شوید. فرقی نمی‌کند این یک اشتباه کوچک باشد یا یک خطای بزرگ، نحوه برخورد با یک موقعیت منفی است که مهارت‌ مدیریتی شما را بازگو می­کند. همواره به دنبال سه نکته مثبت در هر مشکل باشید.
  • به تیم خود آموزش دهید ولی دستور ندهید. یکی از مهارت های مدیر موفق این است که میتواند به دیگران نشان دهد که به چه چیزی نیاز دارد بدون اینکه مستقیم به آن اشاره کند. قطعا سطح تعاملی که به عنوان مدیر دنبالش هستید را با کنترل افراد و دستور دادن بدست نخواهید آورد.
  • اهداف سازمان و توقع خود از کارکنانتان را به طور واضح مشخص کنید. با این کار یک نقشه راه به تیم خود داده اید تا بر اساس آن پیش بروند. این کار به کارکنان کمک می­کند تا هدف نهایی تیم را درک کنند. در این شرایط است که همه می­توانند در پیشرفت و پیشبرد هدف مشارکت داشته باشند و دستاوردها را به شیوه ای ملموس تجربه کنند.
  • از تیم خود بازخورد بگیرید. اجازه دهید آنها نظرات و انتقادات خود را آزادانه بیان کنند. یک بازخورد مستقیم و صادقانه حتی اگر از نوع انتقاد باشد بهترین راه برای نگهداشتن تیم در مسیر رسیدن به اهداف است. چرا که باید دقیقا بدانید کسب­وکارتان به چه سمتی می­رود تا آن را به مسیر درست هدایت کنید.
  • همواره پذیرای ایده های جدید باشید. رهبران خوب از هوش هیجانی بالایی برخوردار هستند و پذیرفته اند که تغییر اجتناب ناپذیر است. آن­ها به جای تلاش برای حفظ وضعیت موجود، تغییر و نوآوری را می­پذیرید. شما هم پذیرای ایده‌های جدید و روش‌های جایگزین باشید. جلسات طوفان فکری تشکیل دهید تا هر کس دیدگاه منحصر به فرد خود را ارائه دهد. با این کار تیم خود را تشویق به بیان ایده های نوآورانه و سودمند برای کسب و کار خود می­کنید.

آنچه گفته شد ویژگی های مدیر کارآمد و همچنین روش های تبدیل شدن به یک مدیر موفق است. با پیروی از این دستورالعمل میتوانید به کسب و کار خود رونق دهید و یک تیم خوب و پر انگیزه برای خود بسازید.

ژن مدیریت کشف شد

این سوال که آیا مدیران شاخص اینطور به دنیا می­آیند یا با کسب تجربه و به مرور زمان تیپ شخصیتی مدیر در آن­ها ساخته می­شوند همواره مورد بحث بوده است. مثال های زیادی از چهره های شاخص تاریخی وجود دارد که به صورت ذاتی مدیر بوده اند در حالی که برخی دیگر به مرور و با کسب تجربه و تحمل سختی فراوان این خصیصه را در خود پرورانده اند.

حقیقت این است که بعضی ها مادرزادی مدیر هستند. رهبری و مدیریت نیز به ژنتیک شما وابسته است و میتوانید آن را از والدین خود به ارث ببرید. البته از نقش آموزش و محیط نیز نمیتوان غافل شد اما این حقیقت دارد که ژن مدیریت تا 30 درصد مسئول این ویژگی شخصیتی ماست.

شما با انجام تست ژنتیکی شخصیت شناسی مای ژن میتوانید به ویژگی های شخصیتی ژنتیکی خود پی ببرید و آگاهانه در جهت تقویت ویژگی های مثبت و کنترل ویژگی های منفی اقدام نمایید.

ویژگی های کارآفرینان موفق

عوامل متعددی در راه اندازی کسب و کار موفق دخیل هستند. یکی از این عوامل و شاید به جرات بتوان گفت مهم­ترین آن عنصر کارآفرینی است. افراد کارآفرین ایده های بالقوه کسب و کار خود را به یک تجارت تبدیل می­کنند. اگر شما نیز به فکر راه‌اندازی یک فعالیت تجاری شخصی هستید، احتمالا دوست دارید بدانید آنچه که برای کارآفرین بودن لازم است را دارید؟

افراد کارآفرین موفق از همه اقشار جامعه بر می­آیند. ویژگی شخصیتی واحدی برای کارآفرینی وجود ندارد ولی در عین حال ویژگی­ها و مهارت­های خاصی وجود دارد که هنگام شروع و رهبری یک سرمایه گذاری اهمیت دارند. ویژگی شخصیتی کارآفرینان در ادامه آورده شده است:

  • کنجکاو هستند. کنجکاو ماندن به کارآفرین این امکان را می­دهد که به طور مداوم در جستجوی فرصت­های جدید باشد. کارآفرینان به آنچه می­دانند بسنده نمی­کنند، سوالات چالش برانگیز می­پرسند و راه های مختلف را بررسی می­کنند.
  • آزمایشات خود را ساختاریافته انجام می­دهند. کارآفرین هر فرصت بالقوه جدیدی را مورد آزمایش قرار می­دهد و تا بررسی کند که آیا ارزش ادامه دادن و وقت گذاشتن را دارد یا خیر. این بررسی میتواند شامل بررسی میدانی بازار باشد.
  • تطبیق پذیری بالایی دارند. تغییر مداوم طبیعت کسب و کار است و کارآفرینی فرآیندی تکراری است و چالش‌ها و فرصت‌های جدید در هر مرحله ظاهر می‌شوند بنابراین یک کارآفرین باید خود را به راحتی با تغییر وفق دهد. انعطاف‌پذیر بودن و پذیرش موانع و ارزیابی موقعیت‌های جدید ایجاد شده برای اطمینان از اینکه کسب‌وکارشان به سمت جلو پیش می­رود ضروری است.
  • قاطع هستند. تصمیمات سخت همیشه پیش پای یک کارآفرین قرار می­گیرد و آن­ها باید بر روی تصمیم خود قاطع بایستند. آنها مسئول هدایت مسیر کسب و کار خود هستند. درست است که قاطع بودن همیشه به معنای درست بودن تصمیم نیست ولی اگر می­خواهید یک کارآفرین باشید، باید اعتماد به نفس لازم برای گرفتن تصمیمات چالش برانگیز را داشته باشید و آن­ها را پیش ببرید.
  • توان ایجاد تیم را دارند. ایجاد تیمی که ضعف­های یکدیگر را پوشش می­دهند برای پیشبرد یک کسب و کار ضروری است. چرا که در اکثر مواقع یک تیم است که مسیر پیشبرد موفقیت را تسهیل می­کند و نه یک فرد.
  • ریسک پذیر هستند. کارآفرین بودن ارتباط تنگاتنگی با ریسک پذیری و در عین حال به حداقل رساندن آن دارد.
  • شکست را پذیرا هستند. بالغ بر 75 درصد کسب و کار های نوپا شکست می­خورند. دلایل متعددی میتواند منجر به شکست شود مهم این است که از شکست درس گرفته و به عنوان یک تجربه از آن استفاده شود چرا که شکست در مراحلی از پروژه اجتناب ناپذیر است.
  • سمج هستند و بر آنچه می­خواهند پافشاری می­کنند. با وجودی که کارآفرین های موفق پذیرای شکست هستند، به راحتی از کار خود دست نمی­کشند و ناامید نمی­شوند. آنها شکست را به عنوان یک فرصت برای یادگیری و رشد می­بینند.
  • خلاق هستند. خلاقیت بخش جدایی ناپذیر کارآفرینی است. بهبود ایده های کنونی یا تولد ایدهای کاملا جدید نیاز به خلاقیت دارد. خلاقیت را میتوان از طریق تمرین تفکر استراتژیک پرورش داد.

داشتن شخصیت کارآفرین غیر ممکن نیست با عمل به توصیه های بالا هر آنچه برای داشتن کسب و کار خود لازم دارید را به دست خواهید آورد.

ژن کارآفرینی کشف شد

عوامل ژنتیکی وجود دارد که باعث می­شود برخی افراد نسبت به دیگران با احتمال بالاتری کارآفرین شوند. ژنهایی که با کارآفرینی در ارتباط هستند باعث می­شوند فرد ریسک پذیر­تر بوده و تمایل به خود اشتغالی داشته باشد. اما تاثیر محیط در انتخاب شغل را نیز نباید دست کم گرفت.

ژنها توالی از DNA هستند که از والدین به فرزندان به ارث می­رسند و ویژگی های یک فرد را تعیین می­کنند. از رنگ مو و چشم گرفته تا برخی خصوصیات شخصیتی همچون ریسک پذیری و ذکاوت. یک ژن مشخص را نمیتوان به کارآفرینی نسبت داد بلکه ترکیبی از ویژگی های ژنتیکی منجر به افزایش احتمال کارآفرینی ژنتیکی در فرد می­شود.

ریسک پذیر بودن یکی از پارامترهای مهم کارآفرینی است که ریشه ژنتیکی دارد. خلاقیت نیز از دیگر خصیصه های کارآفرینان است که با ژنتیک فرد در ارتباط است. کارآفرینان موفق توانایی مدیریت کسب و کار خود را نیز باید داشته باشند و همانطور که گفته شد توانایی مدیریت نیز با ژن های شما گره خورده است.  37 تا 48 درصد تمایل افراد به کارآفرین بوده ژنتیکی است. این افراد فرصت های بازار کسب و کار را بهتر درک و کشف می­کنند.

خلاصه مقاله

مدیریت و کارآفرین بودن تا حدودی ژنتیکی هستند. مدیریت تا 30 درصد و کارآفرین بودن تا بیش از 40 درصد ژنتیکی است و مابقی تأثیر محیط و آموزش است. آزمایش ژنتیکی شخصیت شناسی مای ژن میتواند به شما دید کاملی از جنب های ژنتیکی شخصیت شما بدهد.

به عنوان یک کارآفرین باید خلاقیت را در خود پرورش دهید. ریسک پذیر باشید و توان رهبری داشته باشید.

رهبر موفق باید تیم خود را به بهترین بودن تشویق کند، بدون فشار و اجبار مدیریت کنند، تیم خود را بشناسند و چشم انداز روشنی از اهداف به تیم ارائه دهند و به نیروی انسانی اعتماد داشته باشد.

منابع:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/

https://www.inc.com/

https://www.scienceabc.com/

https://www.forbes.com/

https://www.businessnewsdaily.com/

https://online.hbs.edu/

. https://www.storehub.com/

اشتراک گذاری این مطلب:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالعه بیشتر

چاقی لاغری یائسگی
دسته‌بندی نشده

9 روش لاغری و کاهش چربی شکم در یائسگی

در دوران قبل از ‌یائسگی، بین افزایش چربی شکمی، مقاومت به انسولین و التهاب در بدن زنان، ارتباط نزدیکی وجود دارد و یکی از مهم‌ترین