دو ژن مرتبط باسرطان: GSTT1 و GSTM1

در این مقاله توجه خود را به یک ژن واحد متمرکز نمیکنیم، اما دو مورد که در تعیین نیازهای ما به سبزیجات کلمی که شامل بروکلی، کلم وگل کلم نقش مهمی ایفا می کنند را بررسی می‌کنیم. این غذاها حاوی ترکیبات فراوانی هستند که برای سلامت ما مفید هستند، اما یکی از آنهایی که بیشتر مورد توجه ماست، یکی از این نرکیبات گلوکوزینولات است که برای اثرات آن بر سرطان تحقیقات زیادی شده است.

در داخل بدن، این گلوکوزینولات ها به چیزی به نام ایزوتوسیانات متابولیزه می شوند و این ماده است که به طور بالقوه اثرات کاهش سرطان را به دنبال دارد. این ژن ها GSTM1 و GSTT1 نامیده می شوند که موجب تولید آنزیم‌هایی می‌شود که بخشی از مسیر سم زدایی فاز دو هستند (مسیری که بدن ما از سموم متنوعی از جمله داروها و سموم دفع آفات موجود در غذا پاکسازی می‌شود). در بررسی این ژن‌ها وجود یا عدم وجود حذف مهم است. افرادی که حذف ندارند، عملکرد خوبی از این آنزیم‌ها دارند، و برعکس گروهی که دارای حذف در این ژن‌ هستند، دارای عملکرد کاهش یافته هستن. مصرف کم سبزیجات کلمی در این افراد، مشکل زا خواهند بود.

تخمین زده شده است که حدود 50٪ از افراد دارای فرم حذف شده‌ی ژن GSTM1 هستند و حدود 25٪ از افراد نیز دارای حذف در ژن GSTT1 هستند. بر اساس این دو ژن، توصیه ما این است که افراد با ژنوتیپ عدم حذف (I) میزان معمولی از سبزیجات کلمی که 1-2 وعده در هفته است را مصرف کنند و افراد با حداقل یک ژنوتیپ حذف(D) حداقل 3-4 وعده در هفته سبزیجات کلمی مصرف نمایند.

اشتراک گذاری این مطلب:

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالعه بیشتر

چاقی لاغری یائسگی
دسته‌بندی نشده

9 روش لاغری و کاهش چربی شکم در یائسگی

در دوران قبل از ‌یائسگی، بین افزایش چربی شکمی، مقاومت به انسولین و التهاب در بدن زنان، ارتباط نزدیکی وجود دارد و یکی از مهم‌ترین