اضطراب می‌تواند ریشه در ژن‌های شما داشته باشد!

خود مراقبتی مای ژن ورزش انگیزه

فهرست مطالب

 

اضطراب چیست؟ چه تأثیری بر بدن می گذارد؟

مدت مطالعه: ۳ دقیقه!
 

اضطراب یکی از شایع ترین اختلالات روانی است و وضعیتی است که با احساس عصبی بودن بیش از حد، نگرانی، دلهره و ناراحتی مشخص می شود و می توانند در رفتار فرد و نحوه کنترل احساسات تغییر ایجاد کند.

 

اضطراب بر سلامت جسمی و روحی تأثیر می گذارد و در نتیجه تأثیرات کوتاه مدت یا بلند مدت بر بدن شما دارد. از دردهای جسمی گرفته تا ضعف سیستم ایمنی، این اثرات عبارتند از:

تغییر در عملکرد دستگاه گوارش

  • روده ما به شدت به تغییرات در عواطف و احساسات حساس است.
  • تغییرات هورمونی همراه با اضطراب بر انقباض معده تأثیر می گذارد و در نتیجه ترشحات معده را تغییر می دهد.
  • این می تواند منجر به مشکلاتی مانند حالت تهوع، اسهال، یبوست یا حتی بیماری های گوارشی مانند سندرم روده تحریک پذیر شود.

تغییرات تنفسی

  • در طول یک حمله اضطرابی، تنفس فرد ممکن است سریع و کم عمق شود.
  • این می تواند منجر به احساس سبکی سر و سرگیجه شود.

اختلال در عملکرد سیستم ایمنی

  • اضطراب در کوتاه مدت، با ترشح مواد شیمیایی و هورمون هایی مانند آدرنالین و کورتیزول، سیستم ایمنی بدن ما را تقویت می کند.
  • با این حال، حملات اضطرابی طولانی یا مکرر به سیستم ایمنی اجازه نمی دهد که به حالت عادی خود بازگردد. در نتیجه، سیستم ایمنی بدن به آرامی توانایی خود را برای مبارزه با عفونت ها از دست می دهد و شما را مستعد ابتلا به بیماری های مختلف می کند.

تغییرات قلبی عروقی

  • اضطراب می تواند باعث افزایش سریع ضربان قلب شود و اگر فرد سابقه بیماری قلبی داشته باشد، حتی ممکن است منجر به بروز شرایط جدی برای عروق کرونر شود.
  • هم چنین ممکن است باعث انقباض عروق شود، وضعیتی که در آن عروق خونی باریک می شوند.
  • این مساله گاهی اوقات دمای بدن را افزایش می دهد و افراد ممکن است به دلیل آن دچار گرگرفتگی شوند.
  مای ژن اضافه وزن BMI                  روزانه چه مقدار کالری می سوزانم محاسبه آنلاین کالری    

انواع اختلالات اضطرابی چیست؟

اصطلاح اضطراب شامل انبوهی از اختلالات روانی است که عبارتند از:

اختلال اضطراب عمومی: شخص نگرانی بیش از حد و غیر واقعی را در مورد چیزهای روزمره تجربه می کند. هم چنین اغلب شخص با افکار ناخواسته و نگران کننده تسخیر می شود.

اضطراب اجتماعی: شخص ترس از قضاوت و انتقاد دیگران را تجربه می کند. در نتیجه، چنین افرادی در هنگام مواجهه با فرد دیگری یا یک گروه اجتماعی غرق خودآگاهی می شود.

اختلال وسواس فکری عملی (OCD): افرادی که از OCD رنج می برند دارای افکار و ترس های ناخواسته ای هستند که باعث می شود خود را درگیر یک الگوی رفتاری خاص برای کاهش اضطراب کنند. برخی از رفتارهای رایج در این افراد عبارتند از شستن مکرر دست ها، مرتب کردن وسایل و اشیاء به روش خاص، بررسی مکرر اشیا (در قفل یا خاموش بودن اجاق گاز).

اختلال هراس: این اختلال با دوره های تکراری حملات پنیک مشخص می شود. در طول حمله پنیک، افراد ممکن است دچار تنگی نفس، تشنج، درد قفسه سینه، تپش قلب و تعریق بیش از حد شوند.

فوبیای خاص: ترس شدید از یک شی یا موقعیت خاص (مانند ترس از عنکبوت یا ترس از آب). افرادی که چنین فوبیایی را تجربه می کنند تا حد زیادی از آن اجتناب می کنند.

اختلال استرس پس از سانحه (PTSD): PTSD پس از یک حادثه آسیب زا مانند جنگ، تصادف یا آزار فیزیکی تجربه می شود. افراد مبتلا به PTSD ممکن است رویاهای مکرر و کابوس های مکرر در مورد این حادثه داشته باشند، که به نوبه خود ممکن است ادامه دادن به روال معمول خود را برای آنها دشوار کند.

 

آیا اضطراب ارثی است؟

اضطراب می تواند تحت تأثیر عوامل محیطی و همچنین عوامل ژنتیکی باشد. وقتی صحبت از وراثت پذیری اضطراب می شود، دانشمندان هنوز به نتیجه قطعی نرسیده اند. با این حال مشخص شده است فرزندانی که والدینشان اختلال اضطرابی داشته اند، در آینده با احتمال بیشتری به آن مبتلا می‌شوند.

اینجا جایی است که می‌توانیم اصطلاح «استعداد ژنتیکی» را بیان کنیم که اساساً افزایش احتمال ابتلا به بیماری بر اساس ترکیب ژنتیکی را توصیف می کند. بنابراین به عبارت دیگر می توان اینگونه عنوان کرد که آن فرد از نظر ژنتیکی مستعد ابتلا به اضطراب می شود. حتی اگر خود این اختلال به صورت یک ژن مشخص منتقل نشود، اما مجموعه خاصی از ژن‌ها می توانند در اضطراب نقش داشته باشند.

مطالعات نشان داده‌اند چندین ژن به طور مستقیم یا غیرمستقیم در پاسخ بدن به استرس نقش دارند و با بررسی تغییر در چنین ژن‌هایی می توان چگونگی مدیریت استرس توسط فرد را پیش بینی کرد.

 
 

اضطراب با مغز شما چه می کند؟

احساس اضطراب بخشی از پاسخ استرس بدن شما است، پاسخ مبارزه یا فرار در بدن شما تحریک می شود. همچنین با علائم جسمی مانند افزایش ضربان قلب و تعریق همراه است. چنین پاسخ هایی برای تقویت درک، واکنش و سرعت در موقعیت های خطرناک طراحی شده اند. با این حال، استرس مزمن ممکن است برای مغز مضر باشد. یک مطالعه اخیر نشان داده است که استرس مزمن می تواند باعث انحطاط ساختاری قشر جلوی مغز شود و در نتیجه کنترل مغز بر پاسخ استرس را مهار کند.

بیشتر بخوانید:

آیا استرس می‌تواند وزن ما را تغییر دهد؟

چگونه می توانید اضطراب خود را کنترل کنید؟

سعی کنید چند دقیقه بیرون بروید تا کمی هوای تازه بگیرید و به پیاده روی سریع بپردازید. اندورفین های آزاد شده از آن به آرامش ذهن و بدن شما کمک می کند. صحبت کردن با یک همکار نزدیک ممکن است به کاهش استرس کمک کند. به اشتراک گذاشتن احساسات خود و دریافت آرامش ممکن است شما را کمی راحت کند. برنامه ریزی روز کاری از قبل به شما کمک می کند تا به روال عادی خود برسید و احساس آمادگی بیشتری برای رویارویی با روز داشته باشید.

اگر احساس می کنید که علائم اضطراب را مکررا تجربه می کنید، اولویت اول شما باید کمک گرفتن از یک متخصص باشد. در کنار آن، با انجام چند کار خودتان علائم اضطراب را کاهش دهید:

  • داشتن یک خواب خوب در شب به طور طبیعی ذهن شما را آرام می کند و یک ذهن آرام در بدنی است که به خوبی استراحت کرده است!
  • سعی کنید علائم و نشانه های فیزیکی اضطراب را بشناسید. وقتی متوجه اولین علامت شدید، از یک تکنیک آرامش بخش استفاده کنید که می دانید به آرامش شما کمک می کند.
  • تمرینات تنفسی می تواند به شما کمک کند تا با آن کنار بیایید و کنترل بیشتری روی آن داشته باشید.
  • تکنیک های تنفسی را می توان از طریق تمرینات یوگا یا مدیتیشن تقویت کرد.
  • عوامل تحریک کننده را شناسایی کرده و سعی کنید از آنها دوری کنید.
  • با تمرینات منظم و ساده ماهیچه های منقبض خود را آرام کنید.

چندین روش درمانی مانند روان درمانی و گفتگو درمانی نیز برای غلبه بر علائم اضطراب مفید هستند.

ویتامین ها و چگونگی کاهش اضطراب

  • ویتامین A و E آنتی اکسیدان هستند و این مکمل ها به کاهش علائم اضطراب کمک میکنند
  • ویتامین B1 سطح قند را متعادل می کند
  • ویتامین B3 نقش مهمی در ترشح سروتونین دارد
  • مکمل های ویتامین B9 و B12 نوسانات خلقی را متعادل می کنند
  • مواد معدنی مانند کلسیم و منیزیم به تغذیه سیستم عصبی کمک می کند و از اضطراب، حملات پنیک و بی قراری یا تحریک پذیری جلوگیری می کند.

چگونه می توانم در مورد استعداد ابتلا به اضطراب خود بیشتر بدانم؟

آزمایش ژنتیکی شخصیت شناسی مای ژن، ژن های در ارتباط با برخی ویژگی های کلیدی شخصیتی شما که جنبه ی ژنتیکی دارند را بررسی می کند. هرچند این گزارش به طور مستقیم به درمان کمک نمی‌کند، اما اطلاعاتی بسیار مفید در مورد ژن‌های تان در اختیار شما قرار می‌دهد تا ویژگی های ژنتیکی شخصیت خود را بشناسید، آگاهانه بر آن غلبه کرده و چگونگی تأثیر آن بر بدن خود اطلاع پیدا کنید.

  مراجعان مای ژن  
اگر هنوز سوالی دارید به راحتی آن را با ما درمیان بگذارید.

اشتراک گذاری این مطلب:

3 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالعه بیشتر

چاقی لاغری یائسگی
دسته‌بندی نشده

9 روش لاغری و کاهش چربی شکم در یائسگی

در دوران قبل از ‌یائسگی، بین افزایش چربی شکمی، مقاومت به انسولین و التهاب در بدن زنان، ارتباط نزدیکی وجود دارد و یکی از مهم‌ترین