بررسی نیاز به ویتامینB، بر اساس ژنتیک شما

 

ژن مورد بررسی در این قسمت که نیاز بدن را به ویتامین B مشخص می‌کند، از بحث بر انگیزترین ژن ها به حساب می آید: MTHFR.

این ژن آنزیمی با نام عجیب غریب Methlene tetrahydrofolate reductase را می‌سازد. این آنزیم قسمتی از یک مسیر شیمیایی پیچیده با عنوان چرخه‌ی متیل است که نقش مهمی در تبدیل ترکیب خطرناک هوموسیتیین به آمینو اسید بی خطر میتیونین بازی می‌کند. با توجه به ژن MTHFR، تنوع ژنتیکی تک نوکلوتیدی مورد بررسی قرار می‌گیرد. سه نوع ژنوتیپ بدست آمده: CC و CT و TT است. تحقیقات نشان داده اند که هر یک از این سه ژنوتیپ در عملکرد صحیح این آنزیم تاثیر گذار است. افراد با ژنوتیپ کم ریسک، آنزیم عملکرد صحیح خود را داراست.

 

در حالی که در افراد با ژنوتیپ پر ریسک عملکرد صحیح آنزیم بشدت کاسته می‌شود. عدم کارکرد صحیح این آنزیم با عدم تبدیل کامل هوموسیستیین به متیونین همراه خواهد بود که این هوموسیستیین وارد خون می‌شود. افزایش مقدار هوموسیستیین در خون با افزایش ریسک بیماری های قلبی عروقی و فشار خون همراه خواهد بود. اما، خبر خوب اینکه مصرف مقداری بیشتر از ویتامین B به طور روزانه می‌تواند این خطر را به طور چشمگیری کاهش دهد.

 

افراد با حداقل یک آلل پر ریسک بهتر است مقدار بیشتری از ویتامین B6، B9 و B12 مصرف کنند. شواهد حاکی از این است که افراد با حداقل یک آلل پر ریسک مقدار بیشتری هموسیستیین دارند و با مصرف بیشتری از ویتامین B، سطح هموسیستیین آنها به طور چشمگیری کاهش خواهد یافت. مطالعه ای در سال 2002 نشان داد که حداقل 600ug از ویتامین B9 باید توسط افراد با حداقل یک آلل پر ریسک مصرف گردد. این مقدار برای افراد با ژنوتیپ کم ریسک برابر با 400ug گزارش شده است. به طور خلاصه، تغییرات کوچک در ژن MTHFR می‌تواند بر روی سطح هموسیستیین تاثیر گذار باشد. مقدار معمول ویتامین های B6، B9 و B12 برای افراد با ژنوتیپ کم ریسک، موثر و کارآمد است، اما افراد با حداقل یک آلل پر ریسک باید مقدار بیشتری از این ویتامین ها را استفاده کنند، به خصوص ویتامین B9. این مقدار چیزی بین 600 تا 800 ماکرو گرم در هر روز توصیه می گردد.

ویتامین B9 به طور چشمگیری در اسفناج، کلم بروکلی و…وجود دارد. تست مای‌ژن به شما کمک می‌کند تا نیاز واقعی بدن خود را به ویتامین B بدانید و سالم تر زندگی کنید!

 

تست ژنتیکی تغذیه، سلامتی و تناسب اندام مای ژن

تحولی در تغذیه و ورزش

 

اشتراک گذاری این مطلب:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالعه بیشتر

چرا قند خون من بالا رفته است؟
تغذیه

چرا قند خون من بالا است؟

برای شناسایی علل قند خون بالا، راه های پایین آوردن قند خون و بررسی وضعیت قند خون تان با توجه به عدد آزمایش، این مطلب را بخوانید