فهرست مطالب
متخصصان رژیم غذایی، کارشناسان تلویزیونی، سلبریتیهای لاغری در اینستاگرام و حتی دوستانی که ۱۰ کیلو وزن کم کرده اند، همه و همه آنها یک نقطهی مشترک دارند: آنها رژیم غذایی ایدهآلی را میشناسند که شما را متناسب و سرحال میکند!
اما اگر آن رژیم برای شما جواب ندهد چه؟
حتماً تقلب کردهاید! طبق برنامه پیش نرفته اید و به اندازهی کافی در برابر کتو مقاومت نکردهاید…
پس شکست شما در رژیم تقص یر خودتان است!!!
اما همه اینها یک حقیقت مهم را فراموش میکنند: همه ما پذیرفتهایم که تفاوتهای ظاهری داریم، مثل رنگ پوست، رنگ مو، رنگ چشم و… که بر اساس ژنتیک ما شکل گرفتهاند. پس وقت آن رسیده که درک کنیم وقتی صحبت از رژیم غذایی و کاهش وزن میشود هم، ما با هم متفاوت هستیم.
اگر به دنبال یک رژیم غذایی هستید و میخواهید قوانین مشخصی برای پیروی از آن داشته باشید، احتمالاً دربارهی رژیم کانادایی، ارتشی، پالئو، کتوژنیک، فستینگ یا روزهداری، مدیترانهای، گیاهخواری، خام خواری و برنامههای سمزدایی تحقیق کردهاید. شما می توانید این آزمایشات را در آزمایشگاه مای ژن انجام دهید.
بیشتر بخوانید: چاقی ژنتیکی و ژن چاقی را چطور کنترل کنیم؟
برخلاف تصور رایج، هیچ ژن واحدی که بهتنهایی باعث چاقی شود، وجود ندارد (مگر در موارد بسیار نادر)، اما مجموعهای از عوامل ژنتیکی میتوانند در کنار یکدیگر باعث افزایش وزن و چاقی شوند. تاکنون چندین ژن مختلف شناسایی شدهاند که میتوانند شاخص توده بدنی (BMI) را بین ۰.۵ تا ۲ واحد افزایش دهند.
شناخت این ژنها میتواند به شما کمک کند تا رژیم غذایی و سبک زندگی مناسبی را برای کنترل وزن خود انتخاب کنید. تمامی این ژن ها در آزمایش تغذیه مای ژن مورد بررسی قرار می گیرند.
چیزی که فکر میکنیم!
احتمالاً شما هم با اصول اولیهی یک سبک زندگی سالم آشنا هستید: خوردن غذاهای مفید (حاوی سبزیجات، غیر سرخ کردنی و کم نمک)، مصرف متعادل قندها و پرهیز از مصرف سیگار و الکل. اما اگر صبحانهتان را با یک کروسان شکلاتی و قهوهی شیرین شروع میکنید، وقت آن رسیده که یک قدم به عقب بردارید و اولین تغییر مهم را ایجاد کنید: حذف غذاهای فرآوریشده! همهی ما کمابیش میدانیم که مواد نگهدارنده، افزودنیهای شیمیایی و رنگهای خوراکی برای سلامتی مضر هستند. اما چیزی که شاید کمتر دربارهی آن شنیده باشید، اثرات پنهان امولسیفایرها، پایدار کنندهها و طعم دهندهها در مواد غذایی است. تحقیقات جدید نشان دادهاند که برخی از این ترکیبات که برای تغییر بافت غذاها استفاده میشوند، میتوانند سد محافظتی روده را تضعیف کنند.ساختن پایهای محکم برای سلامت واقعی
بیشتر افراد فکر میکنند که برای سالم شدن باید وزن کم کنند، چون هر روز با داستانهایی دربارهی عواقب وحشتناک اضافهوزن رو به رو میشویم همراه با تصاویر شکمهای برجسته و افرادی که در حال خوردن برگرهای غولپیکر هستند. رسانه ها و پزشکان به ما میگویند که چاقی باعث سرطان، دیابت، حملات قلبی و کلی مشکلات دیگر میشود. و از همه بدتر، جامعه چاقی را با تنبلی، بیانضباطی و حتی کمبود عقل سلیم برابر میداند. آیا اینها درست است؟ شاید بهتر باشد که به کاهش وزن از زاویهای کاملاً متفاوت نگاه کنیم. بهجای اینکه وزن کم کنیم تا سالم شویم، باید اول سالم شویم تا وزنمان بهطور طبیعی کم شود. اگر اضافهوزن و چاقی را بهعنوان یک نشانه از عدم تناسب رژیم غذایی و سبک زندگی با ژنهای خودمان در نظر بگیریم، راهحل پیدا کردن رژیم غذایی و سبک زندگیای که از نظر ژنتیکی برای ما مناسب باشد است و در واقع این کلید رسیدن به سلامتی واقعی است.هماهنگ کردن رژیم غذایی با ژنتیک

آزمایش ژنتیک تغذیه مای ژن چه کمکی به ما می کند؟
آزمایش ژنتیک تغذیه مای ژن به شما کمک میکند تا رژیم غذایی خود را بر اساس نیازهای ژنتیکی خاص بدنتان تنظیم کنید. این آزمایش با بررسی ژنهای مرتبط با تغذیه، متابولیسم و پاسخ بدن به مواد غذایی مختلف، اطلاعات ارزشمندی را ارائه میدهد که میتواند نقش مهمی در انتخاب بهترین رژیم برای شما داشته باشد.تاثیر ژنتیک بر رژیم غذایی پرچرب(کتوژنیک)
رژیمهای پرچرب، از جمله رژیم کتوژنیک، برای برخی افراد روشی مؤثر در کاهش وزن محسوب میشوند. علاوه بر این، حذف کربوهیدراتها در این نوع رژیم میتواند به بهبود مقاومت به انسولین و کنترل دیابت نوع ۲ کمک کند. تحقیقات نشان داده است که رژیمهای پرچرب در بیماران دیابتی نهتنها به کاهش وزن، بلکه به تنظیم قند خون نیز کمک میکنند. بااینحال، این رژیم برای همه به یک اندازه مؤثر نیست. رژیم کتوژنیک می تواند عوارض زیادی برای بدن داشته باشد.بیشتر بخوانید: هر آنچه که باید در مورد رژیم کتو بدانید
ژنتیک میتواند نقش تعیینکنندهای در این موضوع داشته باشد. بهعنوان مثال، افرادی که دارای آلل G/G (Ala/Ala) در ژن PPARG هستند، در رژیمهای غذایی معمولی، کمتر در معرض خطر دیابت و افزایش وزن قرار دارند. اما زمانی که رژیم پرچربی (کتوژنتیک) را دنبال میکنند، احتمال ابتلا به چاقی در آنها افزایش مییابد.تاثیر ژن ها بر رژیم غذایی پر پروتئین
پروتئین یکی از مهمترین درشت مغذی ها در رژیم غذایی است که به افزایش احساس سیری کمک میکند. برای برخی افراد، رژیمهای پر پروتئین نهتنها در کاهش وزن موثرترند، بلکه تاثیر مثبتی بر سلامت متابولیک نیز دارند. بهعنوان مثال، ژن FTO در تنظیم توده بدنی نقش دارد. افرادی که دارای ژنوتیپ A/A هستند، معمولاً شاخص توده بدنی(BMI)بالاتری دارند. بااینحال، مطالعات نشان داده است که این افراد با پیروی از یک رژیم غذایی پرپروتئین، بهترین نتیجه را در کاهش وزن تجربه میکنند. اما در افرادی که در ژن MC4R جهش دارند مصرف پروتئین نباید خیلی زیاد باشد.تاثیر ژنتیک بر رژیم غذایی مدیترانه ای
رژیم مدیترانهای یکی از سالمترین الگوهای غذایی است که بر مصرف روزانه روغن زیتون، میوهها و سبزیجات تأکید دارد. همچنین، در این رژیم توصیه میشود:- دو تا سه بار در هفته ماهی مصرف شود
- گوشت سفید جایگزین گوشت قرمز گردد
- آجیل حداقل سه بار در هفته در برنامه غذایی گنجانده شود
ژنهای چاقی

ژنهای اصلی که باعث چاقی و افزایش وزن می شوند
FTO: مطالعات زیادی نشان دادهاند که جهشهای ژنتیکی در ژن FTO با افزایش خطر چاقی مرتبط هستند. بررسی این ژن میتواند به شما کمک کند بهترین رژیم غذایی و سبک زندگی را برای خود انتخاب کنید. MC4R: این ژن در تنظیم اشتها و متابولیسم نقش دارد. برخی جهشهای ژنتیکی در MC4R میتوانند باعث افزایش اشتها، چاقی و اختلالات متابولیکی شوند. اگر بدانید که ژنتیک شما چگونه بر وزن و اشتها تاثیر میگذارد، میتوانید رژیم و سبک زندگی بهتری انتخاب کنید و تأثیر ژنها را به حداقل برسانید، در این راستا تیم مای ژن نیز کنار شماست. انتخاب آگاهانه یعنی کنترل بیشتر بر سلامتی و وزن خود!تاثیر میکروبیوم روده بر وزن
میکروبیوم روده، یعنی مجموعهای از باکتریها و میکروارگانیسمهای موجود در دستگاه گوارش، نقشی کلیدی در سلامت بدن دارد. تحقیقات نشان دادهاند که ترکیب این میکروبها میتواند بر افزایش یا کاهش وزن تأثیر بگذارد. یکی از جالبترین مطالعات در این زمینه نشان داده است که انتقال میکروبیوم روده از یک موش چاق به یک موش با وزن طبیعی، باعث چاق شدن موش دوم میشود.نشانههای عدم تعادل در باکتریهای روده که باعث چاقی میشود
- هوس شدید به شیرینی و غذاهای فرآوریشده
- مشکل در کاهش وزن، حتی با رعایت رژیم و ورزش
- نفخ یا گاز معده مداوم
- گرسنگی یا سیری غیرطبیعی
- مشکلات گوارشی مکرر، مانند اسهال یا یبوست
- خستگی یا مهگرفتگی ذهنی (Brain Fog)
- مشکلات پوستی مانند آکنه یا اگزما
- التهاب مزمن یا افزایش ذخیره چربی در بدن