آیا شکر صورت شما را پیر میکند؟ این 5 نشانه را جدی بگیرید!
مدت مطالعه: 4 دقیقه!
اگر دونات دستتان است آن را زمین بگذارید و این خبر را بخوانید!
خبری که شما را وادار میکند هر چه زودتر آن دونات شکری را به حال خودش رها کنید و شاید حتی برای کمتر وسوسه شدن آشپزخانه را نیز ترک کنید:
شکر شما را پیر میکند.
فاکتورهای زیادی هستند که میتوانند پوست شما را خراب کنند اما شکر احتمالا یکی از بدترین مهاجمان پوست است که در جا و یک جا صورت و بدن شما را پیر میکند. نه تنها دستورالعملهای بهداشتی ایالت متحده توصیه میکند برای سلامت تغذیهی خود از شکر دوری کنید، بلکه الان خواهید دید که برای جلوگیری از پیر شدن صورتتان هم بهتر است آن را ترک کنید. شکر چطور میتواند این کار را با پوست شما انجام دهد؟ در اینجا به پاسخ این سوال و سوالهای دیگر شما دربارهی شکر و مراقبت از پوست میپردازیم.
[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”3.21.1″ saved_tabs=”all” z_index_tablet=”500″]
1- به کلاژن و الاستین آسیب میرسانند.
پروتئینهایی که واحدهای ساختمانی پوست ما هستند – یعنی کلاژن و الاستین – از همه بیشتر آسیبپذیرند. این پروتئینها پوست را محکم و انعطافپذیر میکنند و شادابی و تندرستی یک چهرهی جوان مدیون این پروتئینهاست. AGE ها کلاژن و الاستین شما را خشک، سفت و غیرمنعطف میکنند که باعث کم شدن استحکام و خاصیت فنری این پروتئینها میشود. نتیجهاش را شما به صورت خطهای ریز، افتادگی و چروکیدگی پوست میبینید.
بیشتر مطالعه کنید:
مقابله با افتادگی پوست
2- روی نوع کلاژنی که دارید تاثیر میگذارد
یک رژیم غذایی پر شکر روی نوع کلاژن هم تاثیر میگذارد. پوست شما سه نوع کلاژن اصلی دارد که به نوع 1، 2 و 3 شناخته میشوند. استحکام و پایداری کلاژن در هر مرحله بیشتر میشود یعنی کلاژن نوع 1 ضعیفترین و کلاژن نوع 3 قویترین نوع است. فرایند گلیکاسیون کلاژن نوع 3 را به کلاژن نوع 1 تجزیه میکند در نتیجه استحکام و پایداری ساختار پوست شما به مرور کمرنگ میشود.
3- آنزیمهای آنتیاکسیدان طبیعی را غیرفعال میکند
علاوه بر آسیب زدن به پروتئینهای ضروری پوست شما، AGE ها آنزیمهای آنتیاکسیدانی که به صورت طبیعی در بدن شما وجود دارند را غیرفعال میکنند. بدون محافظت آنتیکسیدانها، پوست شما نسبت به رادیکالهای آزادی که در اثر عوامل محیطی مثل آلودگی، نور آبی و اشعهی UV ایجاد میشوند بسیار حساستر و آسیبپذیرتر است. این رادیکالها که به حال خود رها شدهاند به پروتئینهای ساختاری پوست شما میچسبند و با ایجاد استرس اکسیداتیو باعث پیری زودرس پوست میشوند.
[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”3.21.1″ z_index_tablet=”500″]
از کجا بفهمم که شکر دارد پوست من را پیر میکند؟ نشانههای آن چیست؟
نکته مهم: بعضی افراد بسیار بیشتر به شکر حساس هستند و شکر برای پوست آنها بسیار مضر است.
بهترین راه برای فهمیدن میزان ضرر شکر برای پوست شما، آزمایش ژنتیک پوست و زیبایی مایژن است.
طبق گفتهی مجلهی پوستشناسی بریتانیا اثرات گلیکاسیون تا سن 35 سالگی در زنان خود را نشان نمیدهد، اما پس از آن به سرعت جوانی پوست را از بین میبرد. بنابراین هرچه زودتر تاثیر شکر بر پوست خود را بررسی کنید بهتر است.
اینها علامتهایی هستند که نشان میدهند شکر مقصر پیری پوست صورت شماست:
1- سطح پوستتان به نظر سفت و براق میآید.
2- خطهای عمیق و متقاطع بالای لبتان پدیدار شده است.
3- تغییر رنگ و لکههای پوستی روی پوست شما ایجاد شده است.
4- خطهای عمیق به خصوص در اطراف ناحیهی خط لبخند به چشم میخورد.
5- پوست شما مخصوصا در ناحیهی فک و غبغب دچار افتادگی شده است.
7 راه برای این که از آسیب شکر به پوستتان جلوگیری کنید
خبر خوب این است که ماهی را هروقت از آب بگیرید تازه است! هیچ وقت برای جلوگیری کردن از نشانههای پیری دیر نیست. حالا که میدانید چطور شکر به پوست شما آسیب میزند، میتوانید از روشهایی که در ادامه گفتهایم استفاده کنید تا با تخریب پوستتان مبارزه کنید و بهترین ظاهر ممکن را داشته باشید:
1- مصرف شکرتان را کم کنید
حذف کامل شکر از برنامهی غذایی کار سختی است اما راههایی وجود دارد که بتوانید مصرف آن را محدود کنید. شکر بیشتر از 10 درصد از کالری روزانهی شما را دربرنگیرد. همچنین توصیه میکند که حواستان به “شکر پنهان” در موادی مثل آب جو، غلات صبحانه، سس سالاد، کچاپ و… باشد. این نوع قند که در بسیاری از نوشیدنیها و آبمیوههای شیرین شده و غذاهای بستهبندی دیگر وجود دارد میتواند مقدار زیادی AGE تولید کند و عوارضی که گفته شد را به بار بیاورد. شاخص گلایسمی مواد غذایی را چک کنید و مواد غذایی با شاخص پایین تر را انتخاب کنید.
2- بیشتر آب بنوشید
نوشیدن آب به طور مستقیم روی آبرسانی پوست شما تاثیر نمیگذارد اما به بدن شما کمک میکند که فعالیتهایی که به سلامت پوست مربوطند را بهتر انجام دهد. آب برای تولید کلاژن و الاستین ضروری است و هیدراته نگه داشتن بدن به آن توانایی مبارزه با پیری ناشی از گلیکاسیون را میدهد. سعی کنید به مقدار کافی آب بنوشید و مواد غذایی پرآب مثل خیار، گوجهفرنگی و هندوانه را حتما وارد برنامهی غذایی خود کنید.
3- رژیم غذاییتان را با مکملهای لازم برای پوست تکمیل کنید!
تعدادی از مطالعات منتشر شده از ویتامین B1 و B6 به عنوان مهارکنندهی AGE نام بردهاند. ویتامین B1 (تیامین) در نخودفرنگی، دانههای کنجد و اسفناج وجود دارد و ویژگیهای آنتیاکسیدانی قدرتمند آن به مبارزهی بدن با رادیکالهای آزاد کمک میکند. ویتامین B6 (پیریدوکسین) که برای رشد و نگهداری پوست ضروری است، در نخود، تخمهی آفتابگردان و لوبیا چیتی یافت میشود.
4- آنتیاکسیدان بیشتری به بدنتان برسانید
آنتیاکسیدانها رادیکالهای آزاد را خنثی و بدن را از اثرات آسیبزنندهی آنها حفظ میکنند. این ویتامینها و مواد معدنی طبیعی با جلوگیری از اتصال قندها به پروتئین، چوب لای چرخ گلیکاسیون میگذارند. بدن شما به طور طبیعی آنتیاکسیدان میسازد اما شما میتوانید در موادی مثل توتها، سبزیجات و قهوه هم آنها را پیدا کنید و به بدنتان برای مبارزه با رادیکالها کمک کنید. حتی در محصولات بهداشتی مراقبت از پوست هم آنتیاکسیدانها را میتوان پیدا کرد. محصولاتی که ویتامین C و E دارند را انتخاب کنید. این ویتامینها به کلاژن و الاستین کمک میکنند شکل و استحکام خودشان را حفظ کنند.
5- خواب
یکی از مهمترین رازهای زیبایی خواب کافی است. زمانی که شما خواب هستید پوستتان مشغول به کار میشود تا هر آسیبی که در طی روز دیده تعمیر و ترمیم کند. تحقیقات نشان میدهد نداشتن خواب کافی باعث میشود خطها و چروکهای ریز پوست بیشتر شود، رنگ پوستتان غیریکنواخت شود و پوستتان انعطافش را از دست بدهد. اما فقط مقدار خواب نیست، کیفیت خواب هم همانقدر مهم است. بدن شما بیشترین میزان کار را زمانی که شما در خواب عمیق هستید انجام میدهد و با اثرات پیرکنندهی شکر و سایر محرکها مقابله میکند. پس اهمیت خواب کافی و عمیق را دستکم نگیرید!
6- روتین پوستی منظم داشته باشید
نوع پوست خود را بشناسید و از کرمها، مرطوبکنندهها و شستوشو دهندههای مناسب پوست خودتان استفاده کنید. انواع پوست و روتینهای پوستی میتواند به شما در این راه کمک کند. از اهمیت استمرار و نظم در رسیدگی به پوستتان غافل نشوید. پوست همیشه به مراقبت و توجه شما نیاز دارد.
بیشتر مطالعه کنید:
4 پاسخ